Vem är Barbara Frilund-Ekberg?

Jag är bosatt i fjällvärlden i Grövelsjön, i norra Dalarna, men förflyttar mig dit yogan leder mig.

Min nyfikenhet på yoga väcktes redan som 14-åring, då min mamma yogade med sina väninnor i vårt vardagsrum. Intresset hos mig och min syster har hållt i sig sedan dess, vilket har gjort att jag yogat genom hela livet.

Yogan har hjälpt mig på många sätt och bl a lindrat mina ryggproblem på grund av en scolios sedan tonåren och en wiplashskada efter en bussolycka 2005. Så småningom utbildade jag mig till yogalärare 2011-2012. Meditationen har också varit min friskvårdsmetod och följeslagare sedan många år.

Min nyfikenhet gör att jag ständigt vidareutbildar mig.

Jag är utbildad lärare i meditation, Hathayoga, Yinyoga, SoundYoga, Yoga Nidra och Restorative yoga samt Qigong. Jag har också gått en utbildning i Yoga och medicinsk forskning med Marian Papp, Soundhealing samt grundutbildning i Ayurveda.

Yoga med Barbara

Jag brinner för att få människor att vilja må bättre genom att våga prova yoga och därigenom utvecklas och må bättre i vardagen. Det gör jag genom att skapa yogainspirerande resor till Västergötland, Österlen, Frankrike och svenska fjällvärlden!

Jag lever och bor i svenska fjällvärlden i Grövelsjön i norra Dalarna tillsammans med min familj sedan mer än 30 år tillbaka. Vår äldsta son föddes med Downs syndrom och autism, vilket jag idag ser som en oerhörd gåva som gjort att både jag och övriga familjen utvecklats till de människor vi är idag. Att kommunicera på nya sätt har varit en lärdom för oss.

Närheten till naturen är livsviktig för mig. Att vara ute och vandra eller åka skidor i olika former är några av mina intressen. Vi växlar boende mellan fjällvärlden i Grövelsjön och havet i Skåne, där vi har vårt sommartorp.

STF - Svenska Turistföreningen

Idag arbetar jag som operativt chefsstöd och utvecklar ledare inom turism, samt utbildar inom krishantering, värdskap, hållbarhet, stresshantering, hållbart ledarskap mm. Genom mina 40 år i turistbranschen, främst i svenska fjällvärlden, har jag lång erfarenhet av att leda och utveckla människor. Föredrag om värdskap, omsorgsförsäljning och krishantering.

Personlig Utveckling

Under 2019 har jag genomgått ett personligt utvecklingsprogram, Shine your light Mastermind, för Carolina Gårdheim, där jag lärt mig använda fler av mina förmågor i mitt ledarskap och i mitt arbete med grupper.  Under 2020 gick jag fortsättningsprogrammet Shine your light Alumni och under 2021 utbildade jag mig inom Sound Healing för Ingela Palmgren/Pilgrimage och till SoundYogalärare för Karin Gibson.

För några år sedan kom jag i kontakt med högkänslighet, hsp, och insåg att det var den pusselbiten som fattats i min värld. Här kände jag igen mig i många delar och förstod varför jag fungerar som jag gör och varför inte alla känner och upplever världen som jag gör. Resan inåt tar aldrig slut, vilket gör varje dag till ett spännande mirakel.

"Den längsta resan är resan inåt." (Dag Hammarsköld)

Vad säger andra om Barbara?

"Tre nyckelord - Tydlig, lyhörd och vänligt bestämd"

Ingegerd och Lars Brumér, Deltagare i Yoga och midnattssolsvandring i Saltoluokta